Området

I 2015 åbnede Kongeåstien (går gennem Gredstedbro), som er en ca 67 km lang trampesti, der begynder mellem Vamdrup og Vejen og ender ved Kongeåslusen – Kongeåens udløv i Vadehavet. Undervejs på ruten er der opstillet sheltere, informationstavler om de forskellige områder mv.

Gredstedbro Hotel ligger blot 150 m. fra den skønne Kongeå, hvor der er rige muligheder for fiskeri. Fiskekort (dagkort og ugekort) til kongeåen, holdsted å og sneum å kan købes på hotellet.

 

8 km til Vikingemuseet i Ribe eller vikingelandsbyen i Lustrup.
12 km til traktorbussen, som ved lavvande kører gennem vadehavet til Mandø.
25 km til Esbjerg med bl.a. saltvandsakvarium, Svømmestadion Danmark, Musikhuset, som er designet af Utzon, de 4 hvide mænd og færgeforbindelse til Fanø.

 

Historie

Hovedbygningen på Hotellet er som den står i dag med de to flotte tårne med spir og udskårne sternbrædder opført i 1905.

Frem til 1917 blev Gredstedbro Hotel drevet som hotel og restauration med spiritusbevilling. I 1917 rejste den daværende ejer og tog sin bevilling med sig.

Fra 1917 og frem til 1963 blev stedet drevet som afholdshotel til stor fortrydelse for flere af de daværende ejere.
I begyndelsen af 1970-erne var hotellet især "tilholdssted" for kreaturhandlere, der når dagens marked var overstået kiggede forbi til en kaffepunch og et spil kort.

Ethvert hus med en alder af over 100 år har sin historie - og den er ikke altid uinteressant.

 

Hotellet har de seneste år gennemgået en større renovering såvel udvendigt som indvendigt. Billedet her er fra rejsegilde 1905.